Välkommen till

Hovås Yacht Club 2017

HoYC viktigaste är att arrangera sociala arrangemang för medlemmar som: Aftersail, Vårfesten, Marstrands och Lysekilsträffen, Hovåsseglingen från 5 maj - 15 oktober alla torsdagar 17.00-19.00 samt lördagar 10.00-14.00 med aftersal torsdagar 18.00-21.00 & lördagar 13.00 16.00 på Kallbadhusets Restaurang, HoYC KM seglarfest i Hovås, HoYC Golfen, Höstfesten med Quiz, Lucia skidresa, HoYC födelsedag 29 dec. 2013, Båtmässan i Göteborg sportlovsresa m.m.

HoYC samarbete med Sailcamp låter HoYC medlemmar få rabatt på seglarskola för vuxna och juniorer. Övriga förmåner från olika företag ger rabater och erbjudande till medlemmar. Se folder med HoYC presentreklam.

Torsdagar och helgseglingar med ett klippkortsystem där ni som medlemmar inte behöver äga egen båt utan kan visa dina muskler att bli skepparn ombord eller varför inte bli en duktig fördäckare, taktiker eller sköta storseglet.

HoYC är medlem i Svenska Seglarförbundet, Västkustens Seglarförbund och RF. som utbildar funktionärer, tävlings- och seglingsledare, domare, instruktörer, följebåtsförare m.m tillsammans med SSF & VKSF.

Lär dig sjövett och lyssna till olika föredrag som kappsegling och team buildning. Ta förarintyg under våren .m.m.

HoYC har till ändamål att verka för kappseglingsidrottens intressen, i synnerhet bankappsegling med kölbåtar utanför Hovåshamnen (piren). Grefab hyr ut båtplatser och förråd samt tar upp & sätter i våra båtar.

Bra är att HoYC får in medlemsavgifter från våra nya och gamla medlemmar, frivilligt arbete, sponsorer och donationer för att kunna utvecklas och köpa båtar och bygga klubbhus och bryggor i Hovås.

Samarbete med Hovås Kallbadhus, Golfkrogen, Göteborgs Golfklubb och Gamlaklubbhuset är mycket positivt då allt finns som restauranger, dusch, toaletter, bastu, fest & konferenslokaler, kontor, bed & Breakfast m.m.

Hovås är en av de vackraste platserna på västkusten i Sverige. Bli medlem i en nytänkande Hovås Yacht Club och följ oss på www.facebook.com/hovasyachtclub för senaste nyheter.